SEGONA EDICIÓ POSTGRAU - CIÈNCIA DE LES DADES (DATA SCIENCE): APLICACIONS EN BIOLOGIA I EN MEDICINA AMB PYTHON I R (2019-2020)

Speaker/s:

·    Antonio Monleón Getino (Coordinación). Biost3, GRBIO. Sección Estadística. Dep GME-UB
·    Biel Stela Ballester. Bioinformático. Pharmacoinformatics Group. UPF
·    Alexandre Perera i Lluna. UPC
·    Pere Puigdomènech, HPCNow!
·    Pere López. Biost3, Sección Estadística. Dep GME-UB
·    Xavier de Pedro. Ajuntament de Barcelona.
·    Carlos Crespo. Biost3, Sección Estadística. Dep GME-UB
·    Andreu Paytuví. Bioinformático. Sequentia-Biotech
·    David Jorquera. Informático.
·    Cesc Múrria. Secció d'Ecologia, Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals. Fac Biologia. UB
·    Santiago Marco, Departamento de Ingeniería Electrónica y Biomédica. Facultad de Física. UB
·    Petia Radeva. Dept. Mathematics and Computer Science. Facultad de Matemáticas e Informática. UB.
·    Frederic Bartumeus. CSIC
·    Isaac Subirana. IMIM. Sección Estadística. Dep GME-UB
·    Pau Fortuño. Secció d' Ecologia. Facultat de Biologia. UB

Date:
12/03/2020 00:00 - 13/07/2020 00:00
Institution:
UNIVERSITAT DE BARCELONA
Venue:
FACULTAT DE BIOLOGIA - UNIVERSITAT DE BARCELONA
Type of Event:
Course
Language:
Spanish
Registration website:
CIÈNCIA DE LES DADES (DATA SCIENCE), APLICACIONS EN BIOLOGIA I MEDICINA AMB PYTHON I R (2019-2020)
Document:
Download

Summary

Data science is a multi-disciplinary field that uses scientific methods, processes, algorithms and systems to extract knowledge and insights from structured and unstructured data. Data science is the same concept as data mining and big data: "use the most powerful hardware, the most powerful programming systems, and the most efficient algorithms to solve problems". Data science is a "concept to unify statistics, data analysis, machine learning and their related methods" in order to "understand and analyze actual phenomena" with data. It employs techniques and theories drawn from many fields within the context of mathematics, statistics, computer science, and information science. Turing award winner Jim Gray imagined data science as a "fourth paradigm" of science (empirical, theoretical, computational and now data-driven) and asserted that "everything about science is changing because of the impact of information technology" and the data deluge

Abstract

La funció central d'un científic de dades és extreure informació de conjunts de dades complexos que pugui ser útil per a l'estratègia de recerca en l'àmbit de les ciències biològiques (biologia, biotecnologia, bioquímica, etc.) i en medicina, així com per a la presa de decisions empresarials. A mesura que la ciència entra a l'era digital i continua unint-se a la indústria de la tecnologia més àmplia, l'abast de les necessitats de la ciència de dades és cada cop més extens.

Els científics de dades d'aquest espai emergent s'encarreguen amb regularitat d'abordar problemes sofisticats, com ara reduir la càrrega de tasques repetitives en biòlegs, biotecnòlegs, bioquímics o metges, desenvolupar plataformes d'anàlisi genòmica d'alt rendiment, identificar nous objectius moleculars per al descobriment de fàrmacs, optimitzar els procediments d'assaigs clínics, analitzar dades mèdiques electròniques per millorar l'atenció al pacient o preveure la progressió de la malaltia per reduir les taxes de mortalitat.

Objectives

Introduir-se a l'àmbit de la ciència de dades i estudiar les tècniques computacionals més avançades per esdevenir un científic de dades.

La funció central d'un científic de dades és extreure informació de conjunts de dades complexos que pugui ser útil per a l'estratègia de recerca en les ciències biològiques (biologia, biotecnologia, bioquímica, etc.) i en medicina, així com per a la presa de decisions empresarials. A mesura que la ciència entra a l'era digital i continua unint-se a la indústria de la tecnologia més àmplia, l'abast de les necessitats de la ciència de dades és cada cop més extens.

Target group

Professionals del camp de les biociències o de la medicina (biòlegs, metges, biotecnòlegs, bioquímics, farmacèutics, bioenginyers, etc.).Cal tenir coneixements mínims d'estadística, matemàtiques i informàtica a nivell d'usuari. Opcionalment, es pot portar un ordinador portàtil amb els sistemes operatius Windows o Linux.

Accés per a no titulats:
Aquest ensenyament preveu la possibilitat d'admetre alumnes que no siguin titulats universitaris i que optaran a l'obtenció d'un títol d'extensió universitària. Cal consultar amb els responsables del curs els requisits i condicions d'accés establerts per a aquest tipus d'alumnat.

 

 

 

 

Faculty

 Facultat de Biologia

 UNIVERSITAT DE BARCELONA


Avda Diagonal 643,  08028 Barcelona

Fees

Nombre de crèdits: 9,00
Durada en anys acadèmics: 1
Modalitat: Presencial
Centre impulsor: Facultat de Biologia
Pràctiques en empreses: No
Import de la matrícula:

  • 750,00 €
  • L'import té un increment del 10%, fins a un màxim de 70 €, en concepte de taxa administrativa

Data inicial de la docència: 12/3/2020

Descomptes especials (10%) a membres de BIB-Bioinformatics Barcelona

Data inicial de preinscripció: 1/10/2019
Data final de preinscripció: 11/2/2020

 

Inscripcions i matrícula:

 

Elisabeth Ballester

Secció Estadística

Dept. de Genètica, Microbiologia i Estadística

FACULTAT DE BIOLOGIA

UNIVERSITAT DE BARCELONA

Tel. 934021560, mailto: eballester(ELIMINAR)@ub.edu

 

Contact

Antonio Monleón Getino

Secció Estadística

Dept. de Genètica, Microbiologia i Estadística

FACULTAT DE BIOLOGIA

UNIVERSITAT DE BARCELONA

Tel. 934021560 / mailto: amonleong(ELIMINAR)@ub.edu